N 200

N 200

lördag 7 juni 2014

Återseende och Sjögestad Motell 
Som tidigare nämnts, har det varit mycket ett par dagar nu. Den 5 juni började med bilfärd till Östergötland för att hämta bussen och vi checkade in på anrika Sjögestad Motell i Vikingstad.Ett vykort på motellet någon gång kring 1970 då här också fanns en Shell-mack.Här kan man fortfarande parkera sin bil (eller buss!) utanför ingången till sitt rum.

  
Från motellets hemsida:
"Första delen av Sjögestad motell byggdes år 1954 av Herr Lind och är ett av Sveriges första motell. Det byggdes invid dåvarande riksettan, som var en viktig färdväg under bilismens tidigare skede. I anslutning till motellet  fanns en bensinstation. Då var övernattningsrummen förlagda till huvudbyggnaden och verksamheten hade dygnet runt öppet.
Bild: Grand Prix 63

Motellet har byggts till ett par gånger. I början av 1960-talet byggdes den långa längan av rum strax nordväst om motellets huvudbyggnad. Rummen har egna ingångar och parkeringsplats utanför dörren. Restaurangen tillkom år 1965, som en vinkelbyggnad på den äldre motellbyggnaden. Motellet har en väl bevarad karaktär, både exteriört och interiört, dock är bensinstationen nedlagd."

Bilder av motellets inredning.
Bild: Sjögestad Motell

 
Bild: Sjögestad MotellN 200 hade stått i garage i Vadstena sedan i lördags och nu var det dags att rulla ut den igen inför motormässan och nationaldagsfirandet i Skänninge. 


Inga reparationer har behövt göras under N 200:s premiärtur men nu var en avgasklämma i behov av justering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar