N 200

N 200

söndag 17 augusti 2014

Pärlrallyt

N 200 hade stått i tryggt förvar sedan vi lämnade den i Helsingborg förra veckan. Nu var det dags för sommarens sista stora arrangemang, Pärlrallyt. Här vid anmälan kvitterades bl.a. nummerskylt och roadbook ut.Lastbilar och bussar ställdes upp inne på Scania-Bilars område där en stor publik kunde gå runt och beskåda fordonen.

Notera träkopian på flaket!

Två ekipage från Danmark.


Trevlig Borgward.Inte bara N 200 är tillverkad i Skänninge!

Lastbilarna dominerade, men en och annan buss förutom N 200 fanns också med i startfältet.Volvomuseet ställde upp med den C 303 som vann lätta lastbilsklassen upp till 10 ton i det prestigefyllda rallyt mellan Paris och 
Dakar 1983.Också brandkåren var på plats!Så var det dags för start efter en kort presentation av varje fordon. En bruten tumme stoppar inte en lastbilschaufför!Ett fantastiskt tyskt ekipage!Lite mindre fordon fanns också med som denna trevliga Fiat Topolino pick-up.


Vår buss hade startnummer 94 av 184 deltagande ekipage. När det var N 200:s tur att ge sig iväg ut på de vackra skånska vägarna var vår något förvirrade fotograf inte vid startplatsen. Han vaknade dock upp ur sin dvala och lyckades efter en kort språngmarsch hoppa ombord i sista stund. Någon bild på bussen hanns dock inte med...

Utefter rallyt fanns fyra kontroller där man skulle svara på kluriga frågor.I Vallåkra var det målgång för rallydeltagarna och ekipagen ställdes upp snyggt och prydligt.Här blev det också prisutdelning och ekipage 94 med N200 lyckades klara en 2:a plats! 
Nöjd bussägare Anders med pokal, verktygslåda och spettekaka.
Ett inlägg från Pärlrallyt på i övrigt läsvärda Larssons blogg finns HÄR.


Den sista bussresenären har klivit av vid Falkenbergs järnvägsstation för vidare transport till Göteborg. Nu återstår bara för Anders att i mörkret ensam lotsa N 200 tillbaka till hemgaraget i Väröbacka.

1 kommentar:

  1. Tack för länken till Larssons Blogg. Tack även för omdömet.

    SvaraRadera