N 200

N 200

tisdag 17 juni 2014

Premiärtur i hamn

Under fyra veckor har vi på bloggen skildrat smått och stort som skett i och kring bussen N 200. Under tiden avslutades monteringen av olika detaljer och en helt makalös resa till en underbar plats vid Siljans strand genomfördes. Hundratals personer har tittat in i bussen och långt fler har sett den rulla genom försommarlandskapet. Så här såg vår resväg ut:Den 29/5 var resans höjdpunkt både geografiskt och som upplevelse. Som ett inslag vid visningen av den renoverade kulturanläggningen Hotell Siljanstrand i Tällberg rullade bussen in. Hans-Erik Börjeson berättade hur han som 22-åring fick vara guide i Paris för en svensk grupp turister i just denna buss. Nu kunde han åter tala i samma mikrofon, 64 år senare. Oändligt många tillfälligheter har gjort att trådarna löper samman, att bussen återuppstått ur förfall och att Hans-Erik och många andra kan återse en buss som är förknippad med många minnen.
Toner av muzettedragspel och näverlur över Siljan. Hans-Erik Börjeson berättar.
Efter visiten i Dalarna väntade nationaldagsfirande i Skänninge med bussen framför Stadshotellet, just som man brukade ställa upp för fotografering när en ny buss levererades.


Samma kväll når bussen i lätt duggregn det garage där den tillbringat de senaste nio åren. En premiärtur på nästan 140 mil är avslutad. Sånär som lite smolk i bränsletanken har resan gått utan störningar. Inte illa med tanke på att senaste långturen gick till Lübeck 1959. Nu parkerar vi både buss och blogg för en tid. Men bli inte förvånad om det dyker upp ett nytt inlägg i slutet av sommaren. Nästa planerade utflykt går till Helsingborgstrakten 16 augusti där man varje år anordnar Pärlrallyt, en rundtur för tunga veteraner som avslutas på flygfältet i Vallåkra.2 kommentarer:

  1. Önskar besättning och medarbetare på turistbuss N200 en riktigt skön midsommar.

    SvaraRadera