N 200

N 200

torsdag 29 maj 2014

Kort historik

När Anders köpte Turistbuss N 200 år 2005 var den i ett miserabelt skick. Den hade inte varit igång sedan den ställdes av 1959 och de sista 20 åren stod den utomhus. Taket hade rasat in och trästommen var rutten. Ett mödosamt renoveringsarbete påbörjades.
Efter ett tag hörde en man av sig och presenterade sig som Hasse Börjesson. Det visade sig att Hasse hade guidat i Paris på bussens första resa till Frankrike 1950. Han hade nu fått ett tips om att bussen fortfarande fanns kvar och var under renovering. Anders M och Hasse har sedan dess hållit kontakten. 
Hasse Börjesson startade i mitten på 50-talet reseföretaget HEB-resor. Det blev charterresor med buss och senare även flyg till olika destinationer i Europa. Affärerna gick strålande men 1971 sålde han reseföretaget då han köpt Green Hotell i Tällberg. 2010 köpte Hasse, som nu är 87 år, också anrika Siljansgården. Efter en omfattande renovering är det dags att öppna anläggningen under namnet Hotell Siljanstrand. Den 29 maj är det invigning och N 200 kommer att ha huvudrollen då det var den som startade Hasses karriär.

Hasse och Anders studerar den gamla destinationsskylten från 1948 med destinationer som bl.a. Marseille, Paris och Norrland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar