N 200

N 200

torsdag 23 oktober 2014

Besiktning och vintergarage

Idag rullade N200 genom ett höstruskigt Halland till Besiktas station i Kungsbacka. Fordon tillverkade före 1950 är normalt befriade från besiktning, men det gäller inte för bussar. Förra besiktningen gjordes den 11 april 2014 och därmed måste ny besiktning göras före nästa vår. Det är skönt att ha allting klart när det våras och inget hindrar att man gör det redan nu.
Det skiljer väl 65 år mellan dessa fordon. Men kök, toalett och ljudanläggning finns i båda. Man kan ju även reflektera över hur designmålning har utvecklats...Sedan besiktningen i våras har bussen rullat ca 350 mil. Då är det bra att justera bromsarna och trycka lite fett i alla smörjnipplar. Det skedde igår och blev ett fint träningspass på betonggolvet.
Besiktningen utföll till allmän belåtenhet. Blankt papper och bromsvärde 5,0 på alla hjulen. Tre glada besiktningsmän förundrades av den säregna bussen och bad om ursäkt för det höga priset, 1900:-, för 10 minuters arbete.
Hur trixar man in bussen när husen ligger tätt? Jo det gick fint! Nu kan vintern komma, våren 2015 väntar nya äventyr...

När vi öppnar igen är det en pigg 67-åring som rullar ut i vårsolen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar